Skrapan

roman av Risto Holopainen


Det är sommar i Oslo. Vetenskapsorkestern håller konserter i Skrapan, det där nya 48-våningshuset på Bygdøy som tycks locka till sig suicidala turister. Berättaren går hos en psykolog via telepatisk kontakt. Psykologen tror att huvudpersonen har tänkt hoppa från Skrapan.

Bygdøy är en ö man kommer till med båt från Oslo. Men det hade varit fint med en liten landremsa som förband ön med fastlandet. Därför försöker berättaren ta kontakt med en arkitekt, igen via telepati, för hon borde kunna ordna upp i landskapets brister.

Texten växlar mellan svenska och nynorska i ett språk som närmar sig dikten. Bortom alla referenser till vetenskapsmusik, bildkonst, arkitektur, konspirationer, ockultism och filosofi pågår en historia om vänner som ser ut som små punkter på avstånd, frånvarande låtsaskompisar, kommunikation via t-post och drömdelning.

Skrapan ges ut genom egenpublicering på Kolofon forlag och kan beställas direkt här (se epost nedan). Endast ett fåtal exemplar återstår!

Inbunden, 304 sidor. Pris: 300 kr plus porto (kontant, banköverföring eller paypal) utan omslag, 400 kr med handmålat omslag.

ISBN 978-82-300-1874-3